| 2017. május. 26. | 1 perc olvasás

Régészet Napja Sopronban lovasbemutatóval (galéria)

Magyarországon több mint húsz városban tartottak pénteken a Régészet Napja alkalmából különböző rendezvényeket, amelyből Sopron sem maradt ki.

Az eseménynek az Amfiteátrum területe adott otthont városunkban, ahol ezúttal a "RÉGI KOROK KÖZÖSSÉGEI" címszó adta a vezérfonalat, amelynek szellemében - felidézve a múltat - lovasbemutatót is láthattak az érdeklődők. 

A rendezvény szervezője a Scarbantia Társaság volt, melynek elnöke Gömöri János köszöntötte a rendezvényen megjelenteket és hívta fel a figyelmet a régészeti kincsek fontosságára. 

Dr. Simon István, Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntőjében gratulált a szervezőknek akik megszervezték ezt a színvonalas rendezvényt. Emlékeztetett a történelmi múltra, amely az élet tanítómestere és amelyből mindig erőt és tanulságot meríthetünk és amely események emlékének megőrzése közös felelőségünk. Nekünk soproniaknak szerencsénk van - tette hozzá - hiszen többek közt az Amfiteártumban is a történelem tekint le ránk illetve van a talpunk alatt, ami nap mint nap tanít minket és amelyre mi soproniak méltán lehetünk büszkék. 

A rendezvény megnyitóján Pro Archeológiai kitüntető oklevelet adtak át Varga Gábornak, aki nagyon sok értékes lelettel gazdagította a Soproni Múzeum régészeti gyűjteményét. 

Az ünnepélyes megnyitót követően a harkai KURSZÁN KENDE LOVASTANYA bemutatója következett, amely igazán érdekes és látványos volt és akik bemutatójukon a honfoglaló magyarok időszakát idézték fel. 


fotó: Leczovics Zsolt

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek