Régi pompájában látható a Szent Domonkos Rendház homlokzata

Megáldották a Domonkos Rendház megújult homlokzatát. A Széchenyi téri épület külseje a Domonkos rend, az önkormányzat és a hívek összefogása révén szépülhetett meg.


fotó: Griechisch Tamás

Régi pompájában látható a Szent Domonkos Rendház homlokzata a Széchenyi téren. A falfelület festése mellett kicserélték a nyílászárókat és megszépült az épületen látható szobor is, mondta a sopronmedia.hu kérdésére Szabó Bertalan házfőnök. Hozzátette, jelenleg hatan laknak a rendházban, de befogadják a csoportokat és a lelkiségi mozgalmak képviselőit is.


fotó: Griechisch Tamás

Az eseményen részt vett Dr. Simon István alpolgármester is, aki az összefogás erejét emelte ki. Szerinte rohamosan terjed ez a magatartásforma, amely mindig megmutatja, hogy összefogással minden sikerülhet. A rendház a Domonkos rend, a Soproni Önkormányzat és a hívek, civil szervezetek együttes támogatásával összesen 4 millió forintból szépülhetett meg, zárta szavait az alpolgármester.


fotó: Griechisch Tamás

A domonkos rendet a 13. század elején Dominicus Guzman alapította. Magyarországon 1221-ben telepedtek le a rend tagjai. Közvetlenül a II. világháború előtt az addig az Osztrák-Magyar Provincia keretein belül működő magyar domonkosok önálló provinciát alkottak. A Szent Tádé apostolról elnevezett soproni rendházat 1674-ben alapították. Az épület 1995-ben került vissza a Domonkosokhoz.  


fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek