| 1 perc olvasás

Regionális fúvósfesztiválnak ad otthont Sopron

Első alkalommal rendezett regionális fa- és rézfúvós fesztivált a Horváth József Alapfokú Művészeti Iskola és az „Alapítvány a Zeneiskoláért”. Az esemény megnyitóján dr. Farkas Ciprián kiemelte, a verseny célja az egyetemes és a magyar zenei kultúra megőrzése, átadása a fiatalok számára.

A fesztivál és találkozó célja, hogy a fiatal, kezdő, zenét tanuló gyermekeknek lehetőséget nyújtsanak tudásuk, rátermettségük és tehetségük megmutatására, felkészítő tanáraiknak pedig egy jó lehetőség a szakmai tapasztalatszerzésre, tapasztalatcserére.

fotó: Griechisch Tamás 
Sopron gazdag komolyzenei múlttal rendelkezik. A Horváth József Alapfokú Művészeti Iskola életet ad a soproni zenei képzésnek, de több nagy múltú fúvószenekar, valamint a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar is meghatározó része a város kulturális életének

– mondta el portálunk kérdésére dr. Farkas Ciprián.   

fotó: Griechisch Tamás  
A Horváth Rudolf emlékére megrendezett Soproni Regionális „Kicsinyek” Fúvós Fesztivál legfőbb célja a tehetséggondozás. Horváth Rudolf egy kiváló muzsikus és oboatanár volt, aki 20 évig vezette iskolánkat. A háromnapos versennyel az egykori igazgató munkássága előtt tisztelgünk. A megmérettetésen a régió zeneiskoláinak 1-4 évfolyamos diákjai is részt vesznek

– tudtuk meg Lampert Tündétől, a Horváth József Alapfokú Művészeti Iskola igazgatójától.

fotó: Griechisch Tamás   

A háromnapos rendezvényen négy korcsoportban mérték össze tudásukat a fiatalok. Az elhangzott produkciókat szakmai zsűri értékeli. A legeredményesebb résztvevőket nívódíjjal, arany, ezüst és bronz fokozattal, valamint különdíjakkal is jutalmazzák.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek