| 2023. december. 7. | 1 perc olvasás

Regionális Gyalogló Nap

A rendszeres testmozgás fontosságára hívták fel a figyelmet a szakemberek a Sopronban megrendezett Regionális Gyalogló Napon. A rendezvényen előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel és közös sétával is népszerűsítették a gyaloglás jótékony hatásait.

Kitartó, lelkes, és folyamatosan bővül a Soproni Gyalogló Idős Klub csapata. Az egyesület 2018-ban alakult azzal a céllal, hogy felhívja az idősebb korosztály figyelmét a közösségben végzett sport pozitív hatásaira. Dr. Amberger Erzsébet az idősek egészségmegőrzésének követeként a közösségi gyaloglást határokon belül és kívül is népszerűsíti. A nyugalmazott tiszti főorvos szerint rendszeres mozgással a krónikus betegségek kialakulása és a szellemi leépülés is megelőzhető.

Fotó: Hidegh András

A Monspart Sarolta Egészséges Életmódért Alapítvány és az Országos Gyalogló Idősek Klub-hálózata szervezésében rendezték meg csütörtökön a Regionális Gyalogló Napot Sopronban. Az eseményen dr. Farkas Ciprián polgármester is köszöntötte a résztvevőket. -  A rendszeres testmozgás az épségben, egészségben és méltóságban megélhető öregkort a tudomány szerint 5-6 évvel képes meghosszabbítani. Ezért kiemelkedő érdek fűződik társadalmi szinten is ahhoz, hogy az időseinkre odafigyeljünk, megóvjuk őket az elmagányosodásról, és lehetőség szerint mozgásra bírjuk ezt a társadalmi réteget. Nagy köszönet jár azoknak a civileknek, szervezeteknek, akik ezért cselekednek és tesznek – hangsúlyozta dr. Farkas Ciprián.

Fotó: Hidegh András

A Monspart Sarolta Egészséges Életmódért Alapítvány célja az időskorúak fizikai és szellemi aktivitásának és jóllétének megőrzése – hangsúlyozta köszöntőjében Monszpart Zsolt kuratóriumi elnök. 
 

Fotó: Hidegh András

Az idősekért végzett munkája elismeréseként dr. Sütő Teréz, az Idősek Európa Háza Alapítvány elnöke és dr. Amberger Erzsébet nyugalmazott tiszti főorvos is elismerésben részesült. Az eseményen többek között a gyaloglás élettani hatásairól, a balesetek megelőzéséről és az elsősegélynyújtásról is hasznos előadásokat hallhattak a résztvevők.

Fotó: Hidegh András

 

Legnépszerűbb cikkek