Regisztráció nélkül is ingyenes Covid-tesztelési lehetőséget biztosít a pedagógusoknak az Emmi

Eddig mintegy 2400 pedagógus jelentkezett tesztelésre, de mindazok – iskolai tanárok, óvónők és bölcsődei nevelők – számára is ingyenes Covid-tesztlehetőséget biztosítanak, akik előzetesen nem regisztráltak – jelentette be Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára az operatív törzs keddi ülésén.

Már készülnek az iskolák és az óvodák újra nyitására, fertőtlenítettek az intézményeket – jelentette be Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára.

Azt is elmondta, hogy az iskolák számára biztosították a szükséges fertőtlenítőszereket. Annak érdekében, hogy biztonságosan kezdődhessen meg az iskolai félév, a hétvégén reggel 7 és este 7 óra között ismét ingyenes, tömeges tesztelést biztosítanak a pedagógusok, így az óvodai és a bölcsődei dolgozók számára is. A tesztelésre már előzetesen lehet regisztrálni, viszont azoknak a tesztelését is elvégzik, akik előzetesen nem regisztráltak.

A tesztelést a szakképzési intézményekre is kiterjesztették, annak ellenére, hogy ezen intézményeknek az újranyitása január 11-e előtt nem valószínű – tette hozzá Maruzsa Zoltán.

Borítókép forrása: hirado.hu

Legnépszerűbb cikkek