Rehabilitációs és prevenciós központot avattak a Tigrisek

Rehabilitációs és prevenciós központot adtak át Sopronban a Belvárosi Sportcsarnokban pénteken. A modern felszerelésekkel és képzett személyzettel büszkélkedő intézmény városunk valamennyi sportolóját várja.

- Rengeteg sportolónk van, akik nagyon sok mérkőzést játszanak – emelte ki Nagy Tamás, a Soproni Tigrisek SE elnöke. - Mivel mindig keményen küzdenek, ezért bizony előfordul, hogy megsérülhetnek. Ha ez bekövetkezik, közös cél, hogy a játékosunk minél előbb meggyógyulhasson. Ezért megkerestük a Kosárlabdázók Országos Szövetségét, hogy támogassanak minket egy rehabilitációs és prevenciós központ létesítésében. A kérésünk nyitott fülekre talált, a végeredmény pedig fantasztikus – fejtette ki.


fotó: Griechisch Tamás

A központ akadálymentesített a kerekesszékesek számára. Ez különösen fontos volt a kezdeményezőknek, ugyanis az egyesületnek van kerekesszékes kosárlabda csapata. - Ők nagyon nagy megterhelést kapnak felső végtagokra, mivel óriási munkát végeznek a kezükkel – világított rá Nagy Tamás. - A váll és ízületi problémák rájuk hatványozott terhet rónak. Ezért eddig is mindig próbáltuk elküldeni őket különböző helyekre rehabilitációra, de mostantól itt kaphatnak kezelést, szakképzett személyzettől, modern eszközök által – osztotta meg velünk.

- Úgy gondolom, hogy nagyon sok mindennek hasznát fogjuk venni itt. Például van  többféle ultrahangos kezelés is – emelte ki Molnár Attila, a Soproni Tigrisek Sport Egyesület kerekesszékes kosárlabda csapatának játékosa. - Egy csapattársam nemrég eljött ide rehabilitálódni és máris sokkal jobb lett neki a válla – mondta el nekünk.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

A központ bemutatóján részt vett Csiszár Szabolcs, Sopron alpolgármestere is, aki kiemelte: a városnak óriási öröm, hogy létrejött itt ez az létesítmény. - Az egészségügy mindenki számára fontos, ezért Sopron önkormányzata is elsődlegesnek tartja ezt az ügyet – emelte ki. - Az, hogy most nyílt a városunkban egy rehabilitációs és prevenciós központ, nagyon sokak számára rendkívül jó hír. Nem csak a Soproni Tigrisek játékosai számára, ugyanis itt minden soproni sportolót nyitott ajtókkal várnak – tudtuk meg tőle.

Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője  kiemelte az eseményen: nagy igény volt erre a létesítményre, ugyanis Sopron a Nemzet Sportvárosa, rengetegen gyakorolnak valamilyen sporttevékenységet. - Mondhatjuk bátran, hogy a kosárlabda városunk egyik fő sportja, büszkék vagyunk a női és a férfi csapataink eredményeire egyaránt – emelte ki az országgyűlési képviselő. - Az utánpótlásban fontos szeletet jelent a Soproni Tigrisek Sport Egyesülete, akiknek nélkülözhetetlen egy ilyen létesítmény, ugyanis ez a tevékenység nemes, de rendkívül megterhelő a test számára – fejtette ki.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek