| 2016. december. 13. | 2 perc olvasás

Rekordösszegű adomány került átadásra az LKK hallgatóinak jótékonysági projektén

A Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar hallgatói által szervezett „Segíts, hogy segíthessünk” jótékonysági délután végén, többek között a Sopron Bank Burgenland Zrt. támogatásának köszönhetően közel 1.250.000 forint összértékű adományt adtak át Tómalom úti Gyermekotthon részére.

Az előző évekhez hasonlóan a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar projektmenedzsment kurzust teljesítő hallgatói idén is egy projekt megszervezését kapták gyakorlati feladatként.

„Szeptember elején, amikor döntenünk kellett arról, hogy milyen projektet szervezzünk, egyértelműen szavaztuk meg, hogy az évek óta hagyománnyá vált jótékonysági gyűjtést valósítjuk meg. Azt gondolom, hogy egyikünk sem volt tisztában azzal, hogy mekkora felelősséggel jár egy ilyen projekt megszervezése, mégis úgy hiszem, hogy a lehető legjobban döntöttünk. A Tómalom úti Gyermekotthonban tett látogatásunk során egyértelművé vált: a segítségre, így a mi segítségünkre is nagy szükség van. Az otthonban lakó sérült és fogyatékkal élő gyerekek és gondozóik, jobb körülmények előteremtéséhez való hozzájárulás és a karácsonyuk szebbé tétele volt a célunk.” – mondta Lugosi Zoltán, a projekt vezetője.

A koncepcióval kapcsolatban hozzátette: az egyik fő feladat a hallgatótársak, magánszemélyek tombolavásárlása mellett a soproni cégek támogatói célú felkeresése volt, számos tárgyi és anyagi felajánlás érkezett a jó ügy érdekében. Ehhez kapcsolódóan december 7-re a Kar aulájába jótékonysági délutánt is szerveztek, az ünnepség résztvevőit sütemény-, forralt bor és teavásárral, valamint tombolával várták. A program az otthon lakóinak műsorával indult, őket követte a bűvész, Energy produkciója, majd a Deszka Társulat zenés előadása és Dancsecs Bálint gitárjátéka következett. A tombolahúzás után került átadásra a közel 1.250.000 forint összértékű adomány.

A projektet értékelve Zoltán elmondta: „Büszkén állíthatom, hogy a magunkkal szemben támasztott elvárásainkat sikeresen teljesítettük, a hátrányos helyzetű gyerekek érdekében csapatként tudtunk dolgozni. Köszönettel tartozunk a Nyugat-magyarországi Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar gyakorlatorientált oktatásának, amely által megtapasztalhattuk, hogy nem csak a matematika és a számok világa, hanem az összefogás és az emberség is éppoly fontosak.

A legtöbb vállalkozás nem habozott igent mondani és mellénk állni a jó cél megvalósítása érdekében. Mindannyiuknak köszönettel tartozunk!”

A Sopron Bank Burgenland Zrt. nagyvonalú támogatásának köszönhetően az elmúlt évek legsikeresebb jótékonysági összefogását tudhatja maga mögött a Kar és a hallgatók csapata. 

Legnépszerűbb cikkek