| 2023. január. 16. | 1 perc olvasás

Rekordszámú nevezéssel indul a XI. Egyetemfoglaló a Soproni Egyetemen

Január 17-én 11. alkalommal rendezi meg a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara az „Egyetemfoglaló” elnevezésű játékos, közgazdasági vetélkedőjét középiskolások részére, szórakoztató formában mutatva be az üzleti élet világát.

Az idei vetélkedő a körforgásos gazdasághoz, a lakossági fa- és bútoripari hulladékmegelőzési és újrahasznosítási lehetőségekhez kapcsolódik majd, melynek során a diákoktól kreatív, saját korcsoportjukhoz igazodó megoldásokat várnak a szervezők.  6 városból összesen 21 csapat vág neki a játékos megmérettetésnek a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar campusán, a soproni Pénzügyi Palota épületében.

Az Egyetemfoglalón vidám hangulat mellett szeretnénk betekintést nyújtani a régió középiskolásainak a közgazdász szakma rejtelmeibe, illetve rávilágítani fontos gazdasági, környezeti és társadalmi problémákra. A vetélkedő kiváló lehetőséget biztosít a diákok számára, hogy más középiskolák diákjaival játékos, szórakoztató módon mérjék össze tudásukat, melynek során sokkal inkább a kreativitás és a kommunikációs készségek kapnak főszerepet, mint a lexikális tudás. Ezáltal is szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a diákok felkészültebbek legyenek a továbbtanulás nyújtotta kihívásokkal szemben – mondta el dr. Koloszár László egyetemi docens, a vetélkedőt szervező Üzleti Tanulmányok Intézet igazgatója

A verseny két fordulóból áll majd. Az első fordulóban a résztvevőknek egy kreatív, saját elképzeléseiken alapuló videófilmet kell készíteniük, többek között arról, hogy a településük lakói (fiatalok, középgeneráció és idősek) számára mit jelent a szelektív hulladékgyűjtés, az újrahasznosítás, mit tudnak a fa- és bútoripari hulladékok szelektív gyűjtéséről, hogyan gyűjtik ezeket. A második fordulóban, a vetélkedő napján a lakossági fa- és bútoripari hulladékok szelektív hulladékgyűjtéséhez, újrahasznosításához kapcsolódóan kapnak információkat a versenyzők, melyek figyelembevételével kell a feltett kérdéseket megválaszolniuk, illetve a kiadott feladatokat megoldaniuk.

A versenyen való részvétellel a diákok – a tárgynyeremények mellett  –  a 2024-es felvételi eljárásra +35 intézményi többletpontra lesznek jogosultak, amennyiben a Lámfalussy Kar valamely képzésére jelentkeznek. A vetélkedő vállalati, szakmai partnere a FALCO Zrt., mely hosszú ideje igyekszik meghonosítani a köztudatban, hogy a fa az egyik legsokoldalúbb, anyagában folyamatosan újrahasznosítható termék, ezért a körforgásos gazdaság faipari úttörőjeként örömmel mondott igent az egyetem támogatói felkérésére.

Legnépszerűbb cikkek