| 2024. április. 13. | 1 perc olvasás

Rekordszámú nevező vett részt a Soproni Távlatok terepfutó és túraversenyen

A sportolás népszerűsítése és a város természeti értékeinek a bemutatása volt a célja a 15. alkalommal megrendezett Soproni Távlatok terepfutó és túraversenynek. Az eseményt idén is nagy érdeklődés övezte, hiszen rekordszámú, mintegy 180 gyerek és felnőtt vett részt a megmérettetésen. A rendezvényen dr. Farkas Ciprián polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy Sopron sportváros, ezért az önkormányzat a mozgás népszerűsítésére, valamint a sportendezvények támogatására is nagy hangsúlyt fektet.

A megmérettetésnek az Alsó- és Felsőlőverek, valamint a Soproni-hegység adott otthont. Hirdettek a szervezők családi és gyermekfutamokat, de a futók 14,28 és 42 km-es, a túrázók pedig 14, 28 és 40 km-es távokon is összemérhették erejüket.

fotó: Griechish Tamás

Az eseményen dr. Farkas Ciprián polgármester köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy a városvezetés örömmel támogat minden közösségi és szabadtéri sportrendezvényt, hiszen kiemelt cél, hogy a fiatalok is átérezzék a mozgás jelentőségét.

fotó: Griechish Tamás
A lakosság egész évben számos ilyen közösségépítő, mozgást népszerűsítő eseményen vehet részt, melyekkel hozzájárulhatnak az egészségük megőrzéséhez

– tette hozzá dr. Farkas Ciprián.

fotó: Griechish Tamás

"Az ovis korosztály, valamint az alsós és felsős diákok számára 300, 600 és 1200 méteres távokkal is készültünk a Soproni Egyetem Botanikus kertjében. A 8 km-es családi távon játékos feladatokkal vártuk a gyerekeket. A 28 és 42 km-es szakaszt teljesítű túrázók egészen Brennbergbányáig menetelnek".

A verseny egyik célja, hogy a résztvevők minél több irányból megismerjék Sopron csodálatos panorámáját, így a résztvevők a Sörházdombi kilátót, a Károly kilátót és Bánfalvát is érintik

– mondta el kérdésünkre Lederer György az esemény főszervezője.  

fotó: Griechish Tamás

Az első három helyezettet távonként és nemenként éremmel és oklevéllel jutalmazták. A díjakat dr. Farkas Ciprián polgármester és Lederer Győrgy főszervező adtát át. 

fotó: Griechish Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek