| 2024. április. 6. | 1 perc olvasás

Rekordszámú résztvevő a IV. Lőver Kupán

Április első hétvégéjén rendezik a IV. Lőver Kupát Sopronban, a Lőver Uszodában. A verseny megnyitóját április 6-án, reggel tartották, melyen dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Csiszár Szabolcs alpolgármester és Rádonyi László, a Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatója is részt vett. A nemzetközi megmérettetésre 7 országból 650 résztvevő érkezett, amely új rekordnak számít.

A versenyek előtt dr. Farkas Ciprián polgármester köszöntötte a sportolókat, vezetőket és szakembereket.

fotó: Griechisch Tamás
2021-ben adtuk át az új Lőver Uszodát, amely a magyar kormány támogatásával valósult meg. Azóta számos hazai és nemzetközi versenyt rendeztek az uszoda medencéiben. Jártak már itt híres versenyzők, olimpikonok is, de a legcsodálatosabb érzés, amikor gyerekekkel telik meg az épület. A város célja, hogy a soproni fiatalok szeressék a sportokat és a mindennapi életük részévé váljon a sportolás, így ez a létesítmény kiválóan alkalmas a vizes sportok űzésére

– mondta el a polgármester.

A 4. Lőver Kupára környező országokból, köztük Magyarországról, Ausztriából, Csehroszágból és Horvátországból is érkeztek versenyzők.

fotó: Griechisch Tamás
Az eseményt a Széchy Tamás Sportiskola úszószakosztálya szervezte.

 

Versenyről versenyre résztvevői csúcsot döntünk, amely a kollégáimnak is köszönhető, akik egész évben járják a versenyhelyszíneket. Az ott szerzett tapasztalataikat pedig a saját rendezvényeinkbe is beépítjük

- tette hozzá Koch Róbert, a Széchy Tamás Sportiskola elnöke.

A nemzetközi verseny legkisebbek résztvevői 8 évesek, legidősebbek pedig 16-17 éves versenyzők. A sportolók az 1500 méteres gyorsúszást leszámítva minden versenyszámban összemérték tudásukat.

A korcsoportok első három helyezettjét éremmel és kupával díjazták.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek