Remek borok, színpadi programok és kirakodó vásár is lesz a Várkerületen

Pénteken veszi kezdetét a Soproni Szüreti Napok programsorozat a Várkerületen, ahol vasárnapig a több mint 20 színpadi program mellett 19 borász és kirakodó vásár is várja az érdeklődőket

Városunkban a Soproni Szüreti Napok hagyományosan az őszi időszak kezdő eseménye, egyben a nyári turisztikai szezon búcsúztatása.

A rendezvényt idén, szeptember 7-én (pénteken) Dr. Fodor Tamás polgármester köszöntője nyitja meg, majd sor kerül a nap egyik leglátványosabb részére is, amely  a szőlőpréselés és mustkészítés lesz.

A programok helyszíne a Várkerület és a Bástya Gödör, ahol a színpadokon néptáncegyüttesek és helyi zenekarok mutatkoznak be. A jazz, a swing, az operett, a pop-rock és természetesen a népzene műfaja is műsoron lesz.

Szombaton fúvószenével kísért mazsorett felvonulás és a Soproni Borlovag avatás is várja az érdeklődőket. A gyerekekről sem feledkeztek meg a szervezők: őket gyerekzenekarok és a bástya gödörben berendezett „játékmasinák” szórakoztatják majd.

A Szüreti Napok főszereplői természetesen a helyi borászok lesznek.  Idén 19 pincészet kínálja majd borait a rendezvényen, ahol az italok mellett bőséges gasztronómiai kínálatból és a kirakodó vásár portékáiból is válogathat majd a Szüreti Napok közönsége.

Legnépszerűbb cikkek