| 2018. június. 2. | 3 perc olvasás

Remek hangulatban telt a Nyárköszöntő Buli Tómalmon

Pörköltfőzőverseny, színes programok és ugrálóvár is volt a Tómalmi Nyárköszöntő Családi Napon, amelyet a hagyományoknak megfelelően a játszótér melletti füves területen rendeztek meg.

Minden esztendőben nagy népszerűségnek örvend ez a rendezvény, amelyre bizony évről-évre egyre többen látogatnak ki és ahol gyermek és felnőtt is egyaránt jól érzi magát. Az ingyenes ugrálóvár és a felfújt labdarúgópálya mellett az arcfestés volt természetesen a legnagyobb sláger az aprónép körében, a Juventus Koncert Fúvószenekar, a Soproni Mazsorettcsoport, a Pendelyes Néptáncegyüttes és a Repeta együttes fellépése pedig a felnőtt közönségnek okoztak kellemes időtöltést a szombati programon. 

Dr. Simon István alpolgármester, a Tómalom-Jánostelep-Sopronkőhida Településrészi Önkormányzat elnöke, aki egyben a rendezvény főszervezője köszöntőjében elmondta, hogy minden esztendőben nagy öröm számára, hogy ilyen sokan várják és ilyen szép számban látogatnak ki a rendezvényre a helyiek, amely egyben a közösség összetartását is szimbolizálja. Az elmúlt évek bebizonyították, hogy nem véletlenül szerepel a rendezvény nevében az hogy Családi Nap, hiszen a hangulat, ami körülöleli az eseményt ezt igazolja. Dr. Simon István kellemes időtöltést és egy fantasztikus nyarat kívánt zárszóként a köszöntőjében, majd elindította a pörköltfőző versenyt.  

A szezonnyitó bulinak is nevezhető eseményen mindig nagy érdeklődés kíséri a pörköltfőzőversenyt, amelyen idén tizenöt csapat mérte össze a tudását. Az ételeket a versenyidő lejárta után idén is szakértő zsűri bírálta el. A versenyen az alapvető eszközöket illetve az alap-nyersanyagokat a  Tómalom–Jánostelep–Sopronkőhida részönkormányzata biztosította a csapatok számára, akiknek három óra állt a rendelkezésükre, hogy megfőzzék a legfinomabb pörköltet.  

Az elkészült gasztronómiai remekműveket szakértő zsűri bírálta el, melynek elnöke idén Firtl Mátyás korábbi országgyűlési képviselő volt és akinek olyan elismert mesterszakácsok segítették a munkáját mint Hegedűs István és Rákóczy László mesterszakács, valamint Dr. Simon István alpolgármester, aki tanácsadóként segédkezett az ítészek munkájában.

Az értékelésnél elhangzott, hogy nem volt könnyű helyzetben a zsűri,  hiszen minden csapat valódi konyhai remekművet készített, így valóban csak apró nüanszok döntöttek a végleges sorrendről.  A versenyt végül a SZOMSZÉDOK csapata nyerte, a második a TÓMALMI MICHELINEK lett, míg a harmadik helyezést a MÉDIA CSAPATÁNAK  ítélték oda. Az idei esztendőben az is mutatta a kiélezett végeredményt, hgy a zsűri egy különdíjat is odaítélt, amit a PRO KULTÚRA CSAPATA vehetett át. 

Az elkészült ételeket az értékelés után bárki megkóstolhatta, de a településrész önkormányzata arra is felkészült, hogy senki ne maradjon éhes a rendezvényen, így pluszban 200 adag pörköltet is főzetett, ezzel is kedveskedve a délidőben érkezőknek. 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Sopronmédia

Javában tart a Nyárköszöntő Buli Tómalmon, ahol egészen az esti órákig tartanak a programok.


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek