Remek meccsen győzött a Sopron

  2021. január 16. - www.sopronmedia.hu (www.bb1.hu)

Ellentétes előjelekkel várhatták ezt az összecsapást a felek, a Sopron kikapott az elmúlt három találkozóján, míg a Pécs két győzelem után érkezett a Novomatic Arénába. A végjátékban azonban a házigazdák bírták jobban a nyomást, így a Sopron KC diadalmaskodott 83-76-ra.

Ellentétes előjelekkel várhatták ezt az összecsapást a felek, a Sopron kikapott az elmúlt három találkozóján, míg a Pécs két győzelem után érkezett a Novomatic Arénába.

Egy 7-0-ás rohammal kezdett a Pécs, amely tartotta is az előnyét, egészen Thompson hármasáig, amivel feljött háromra a Sopron (9-12). Ezután megint a baranyaiak akarata érvényesült, Brkics a palánk alatt tarthatatlannak bizonyult. Nem tudott váltani a Sopron, tízzel ment az első negyed után a PVSK. 17-27.

Az eddig hibátlanul dobó Lewis triplájával tovább nyomtak a vendégek, míg a túloldalon Elmore bemutatkozómeccsén a Sopronban csapata második legjobb dobója volt, négy ponttal. Sokáig stagnált az eredmény, próbált ellépni megint tízzel a Pécs, de a végén a hazaiak örülhettek, akik ötpontos hátrányban mehettek a nagyszünetre. 37-42.

Felpörögve jöttek ki az öltözőből a soproniak és egy gyors 5-0-ás rohammal nyitottak, Funderburk vezérletével próbált reagálni a Pécs, inkább kevesebb, mint több sikerrel (48-50). Megtorpant az SKC, kezdett megint ellépni a baranyai alakulat (50-57). Kosztasz Flevarakisz időkérése után megint megtalálta a játékát a Sopron, amely fordítani is tudott, de az utolsó szó a pécsieké volt, remek végjátékra volt kilátás. 60-61.

Jó színvonalon kezdődött az utolsó felvonás, támadásról-támadásra változott a vezető csapat kiléte (64-66). Ahogy volt egy kicsit jobb periódusa a vendégeknek, jött is a hazai időkérés, néggyel ment a Pécs ekkor. Hiába volt hat is a baranyaiak előnye, egy triplával és egy 2+1-es akcióval villámgyorsan kiegyenlített az SKC (73-73). Kisvártatva a vezetés is meglett, Dragan Alekszics hívta most le az övéit. Borisov nagyon elkapta a fonalat, ami döntőnek bizonyult, egy remek meccset húzott be hazai pályán a Sopron. 83-76.

 

 

 

 

borítókép forrása: Sopron KC Facebook/Wölfinger Béla

Kérem, várjon... Kérem, várjon...