| 2021. augusztus. 26. | 1 perc olvasás

Remek szezont zárhatnak a soproni strandok

Idén is remek szezont zárhatnak a soproni strandok. A Lőver Uszoda strandja és a Tómalom fürdő látogatottsága is közel a duplájára emelkedett júniusban és júliusban, az előző évekhez képest. A két hónapja megnyílt soproni uszodát a sportolók mellett az úszni vágyók is nagy számban keresik fel.

- Az idei szezon első két hónapja kiemelkedő volt a soproni fürdőkben. A látogatottság emelkedéséhez a Lőver Uszoda megépülése, valamint az ideiglenes sátor lebontása is hozzájárult. A strand kínálata szintén bővült, a fürdőzők idén egy élménymedencét és egy úszómedencét is birtokba vehettek. A Lőver uszoda és strand látogatottsága júniusban és júliusban közel a duplájára emelkedett, a 2020-as adatokhoz képest - mondta  Fekete Richárd, a Soproni Vízmű fürdő-üzemmérnökségének vezetője. 

Tómalmon is jól indult az idei szezon, júniusban négyszer annyian látogattak el a fürdőbe, mint 2020-ban. Júliusban mintegy tízezren váltottak jegyet a tómalmi strandon. A Lőver uszodában és a strandon ebben az időszakban 30 ezren fordultak meg - tette hozzá Fekete Richárd.  

A megújult Lőver Uszodát naponta átlagosan 1000 fő veszi igénybe. A nagyközönség mellett sok sportoló is felkeresi az új létesítményt. 

Június végén egy látványos vízilabda-mérkőzéssel avatták fel a Lőver Uszodát
Június végén egy látványos vízilabda-mérkőzéssel avatták fel a Lőver Uszodát

Borítókép; Soproni Vízmű 

Legnépszerűbb cikkek