| 2020. szeptember. 16. | 1 perc olvasás

Remek szezont zártak a soproni strandok

Népszerű volt a Lővér Uszoda és Tómalom is a nyáron, mindkét fürdőhelyszínen nőtt a látogatók száma júliusban és augusztusban, így szinte teltházzal üzemeltek.

Nem igazán kedvezett az időjárás júniusban a fürdőzésnek, amely érezhető volt a Lővér Uszodában és Tómalmon is – mondta Fekete Richárd, a fenntartó Soproni Vízmű Zrt. fürdőüzemmérnökség vezetője, hozzátéve, hogy a hónap azzal telt, hogy feltérképezték, milyen feladatokat kell elvégezni a járványveszély miatt.

Júliusban aztán megérkezett az igazi standidő, amelynek következtében az uszodában 20-25 százalékkal, Tómalmon pedig 7-8 százalékkal nőtt a fürdőzők száma tavalyhoz képest. Ez számokban kifejezve azt jelenti, hogy július-augusztusban az uszodában harmincezren, Tómalmon pedig 25 ezren fordultak meg.

Fekete Richárd kiemelte, hogy az itthon töltött nyaralást leginkább az uszodában érezték, hiszen a látogatószám jelentősen emelkedett. Tómalmon már csak azért sem nőtt ennél nagyobb mértékben a fürdőzők száma, mert tavaly és idén is kapacitásának határán működött már a fürdő.

A kellemes, olykor még most is nyárias időben egészen szeptember végéig lehet strandolni városukban.

Legnépszerűbb cikkek