| 2020. január. 4. | 1 perc olvasás

Remekeltek a rothos diákok

Ismét kiemelkedően szerepeltek a soproni Roth Gyula Erdészeti, Faipari, Kertészeti, Környezetvédelmi Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói az EuroSkills, azaz a szakmák Európa-Bajnoksága hazai válogatóján. Sajtos Dániel a kétnapos versenyt nagy fölénnyel megnyerte, az iskola másik egykori diákja: Fekete Martin már korábban kivívta az Eb-n szereplés jogát.

Már az év eleje is folyamatos gyakorlással telik Sajtos Dániel számára. Felkészítő tanárával: Viasz-Kádi Tiborral egyre nehezebb és egyre bonyolultabb feladatokat oldanak meg. A sikeres diák a kétnapos budapesti döntőn egy komplex tudást igénylő négyszögletes kisasztalt készített el, amelyhez kapcsolódott egy sokszögletű fiók. „Amennyire lehetett, felkészültünk a versenyre, ám a végleges feladatot a helyszínen kaptuk meg” – idézi fel a feszült pillanatokat Sajtos Dániel. „Az első nap bizony akadtak hullámvölgyek, ám a második napra szárnyakat kaptam, miután este Viasz-Kádi tanár úrral mindent alaposan átbeszéltünk. Nagy vágyam teljesült ezzel az első hellyel.”

A győzelem óta pedig nincs megállás. Mint a felkészítő tanár mondja: a szeptemberi grazi EuroSkills döntőig nem múlhat el nap több órás gyakorlás nélkül. 

Legnépszerűbb cikkek