| 2018. július. 20. | 2 perc olvasás

Remekül érzi magát Sopronban a Berlini küldetés stábja

Már napok óta Sopronban dolgozik a Berlini küldetés című kémsorozat stábja, a széria harmadik évadát forgatják a filmesek. A szükséges jelenteket jövő hét végéig rögzítik Sopronban és környékén. A producerek azt mondják, Sopron pont azt nyújtja számukra amire szükségük van: gyönyörű környezetet és gördülékeny szervezést.

A rengeteg statiszta mellett a sorozat több vezető színésze is részt vesz a Berlini küldetés forgatásán Sopronban. Köztük van Richard Armitage, aki Daniel Miller -t alakítja, és Leland Orser, Robert Kirsch szerepében, valamint az újonnan érkező Ismael Cruz Cordova-val, akit a “Ray Donovan” című sorozatból ismerhet a közönség.


Fotó: Griechisch Tamás

A show producerei elmondták: Sopront a rendkívüli építészete és megjelenése miatt választották az egyik forgatási helyszínül; felépítése és színei tökéletesen illeszkednek a történethez. A filmes szakemberek hozzátették, a város nagyon együttműködő és támogató és nagyon izgatottak, hogy Magyarország egyik legszebb városában forgathatnak.


Fotó: Griechisch Tamás

A helyszíni menedzser Cserven János hozzátette: a festői külső mellett Sopron biztosítja a megfelelő hátteret és felszereltséget a szervezéshez, lebonyolításhoz, ami szükséges azokhoz a nagyszabású jelenetekhez, amiket rögzítenek.


Fotó: Griechisch Tamás

Különböző nemzetből több, mint 200 stábtag tölti most napjait Sopronban, a felvételek ideje alatt helyi hotelekben laknak így egy kis extra fellendülést is adnak a helyi vendéglátóiparnak.


Fotó: Griechisch Tamás

A tévésorozatot az Epix jegyzi, itthon az HBO-n fut. A széria egy feszültségekkel teli kémdráma, amelynek fő helyszíne Németország. A forgatás várhatóan július 26-ig tart Sopronban.

A széria forgatókönyvét többek között Larry J. Cohen (Borgiák) jegyzi. A történet Daniel Miller (Richard Armitage) körül bonyolódik, aki titkos küldetéssel érkezik Berlinbe, a CIA egyik németországi állomására. Ki kell derítenie, ki az, aki Thomas Shaw név alatt információkat szivárogtat ki a cégtől. A veterán Hector DeJean segítségével alámerül a kémek világába. Hamarosan összeesküvés nyomára bukkan, melynek szálai Washingtonba vezetnek.

Legnépszerűbb cikkek