| 2019. április. 2. | 1 perc olvasás

Rendezvényekkel ünnepli a költészet napját a GYIK

A GYIK Rendezvényház hagyományosan idén is több rendezvénnyel köszönti a Költészet napját.

2019. április 11-én, csütörtökön reggel 8 órakor felolvasó maraton kezdődik. A hivatalos megnyitó 9 órakor lesz, ahol Dr. Farkas Ciprián Sopron Önkormányzatának tanácsnoka mondja el kedvenc versét, majd közös versmondásra (Ady Endre: A föl-föl dobott kő) is sor kerül, melyet a Petőfi Színház művészeinek műsora követ.

A rendezvény célja az olvasás és a költészet népszerűsítése és megszerettetése. Reggel 8 órától 15 óráig nemcsak az irodalombarátok idézhetik fel egy-egy kedvenc versüket, novellájukat vagy regényrészletüket, hanem a város több száz általános és középiskolás diákja is hozzájárulhat a program sikeréhez.

                                       

Április 11-én 15 órakor József Attila Vasvári Pál utcai szobránál lesz koszorúzás. Emlékbeszédet mond: Orbán Júlia rendezvényigazgató. Közreműködik: Bolla Ádám.

2019. április 12-én, pénteken 9 órai kezdettel VII. alkalommal rendezik meg a Sarkady Sándor Versmondó Napot. Idén 24 intézményből (óvodából és iskolából) érkeztek a jelentkezések, nemcsak Sopronból, de a város környéki intézményekből is. Még a költő (Sarkady Sándor) életében indította útjára a GYIK az irodalmi rendezvényt, mely főhajtás - szimbolikusan – minden író, költő munkássága előtt és célja: az ifjú tehetségek felfedezése.

                               

Legnépszerűbb cikkek