Rendhagyó biológia órát tartottak az állatvédők

A Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület meghívást kapott a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola egyik biológia szakos tanárától, Horváth-Völker Zsuzsannától. Az egyesület és az intézmény hosszú távú együttműködést szeretne kötni azzal a céllal, hogy az élménypedagógia segítségével elmélyítsék a gyerekek tudatos állattartásra való nevelését.

Horváth-Völker Zsuzsanna az ötödik osztályos tanulóknak ezekben a hetekben tanította a tanterv szerint biológia órán a kutya- és macskaféléket. Ezért szemléltetés gyanánt szeretett volna bemutatni egy kutyát és macskát a diákoknak.

A Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület tagjai végül Houston-t (border collie) és Hercules-t (házi cica) vitték magukkal a rendhagyó órára. A négylábú kedvencek a beszámoló szerint örömmel vállalták a „küldetést” - így azt is szívesen tűrték, hogy a gyermekek megnézhessék a segítségükkel, milyen a tarajos zápfog és mit jelent az ujjon járás.  

Az állatvédők és a kedvencek három osztályban vehettünk rész biológia órán, ahol lehetőséget kaptunk a tudatos állattartásról is beszélni, a gyerekek elsajátíthatták a simogatás alapszabályait - és természetesen barátkozhattak Houstonnal és Herculessel.

A többi osztály tanulóinak is volt egy kis lehetősége megismerkedni az állatokkal. A Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület beszámolójában olvasható: a diákok kivétel nélkül példásan viselkedtek az egész iskola területén.  

Tekintettel voltak arra, hogy az állatvédők élőlényekkel jöttek, a legkisebb diákok is megkérdezték, hogy: „Lehet-e simogatni?”. Az aktivisták kiemelték: köszönik minden állatvédő nevében, hogy a pedagógusok szeretnének felnevelni egy olyan generációt akikre később büszkék lehetünk állattartás szempontjából. Ezért minden ilyen típusú felkérésnek szívesen tesznek eleget.

Felvételek forrása: Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület Facebook-oldala

Legnépszerűbb cikkek