| 2017. február. 20. | 1 perc olvasás

Rendhagyó énekóra a Wespa vonósnégyessel

Hat soproni iskola 120 tanulójának rendeznek rendhagyó énekórát csütörtök délelőtt a Liszt központban. A komolyzenei koncertélmény befogadására készítik fel a fiatalokat.

A diákok Schubert: Halál és a lányka című művét hallgathatják meg a Wespa vonósnégyes előadásában. A rendhagyó óra a március 1-jei Koraesti hangversenyre készíti fel a fiatalokat, melynek meghívott vendége Jandó Jenő Kossuth-díjas zongoraművész lesz.

Jandó Jenő Kossuth-díjas zongoraművész
Jandó Jenő Kossuth-díjas zongoraművész

A ma is aktív, világszerte koncertező Jandó Jenő annak a világhírű, magyar zongoristagenerációnak a képviselője, melyhez Kocsis Zoltán, Ránki Dezső és Schiff András is tartozik. Zenei tanulmányait Pécsett kezdte, majd a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia hallgatója lett Kadosa Pál növendékeként. Zongoraművészi karrierje a Magyar Rádió zongoraversenyének megnyerésével indult 1973-ban, melyet külföldi sikerek követtek (Bécs, Milánó, Versailles, Sydney). Több mint 200 CD-felvételt készített, emellett a mai napig rendszeresen koncertezik és tanít a budapesti Zeneakadémián.

Wespa vonósnégyes
Wespa vonósnégyes

Jandó Jenő március 1-jén a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar tagjaiból alakult Wespa vonósnégyessel lép fel a Liszt központban. A hangversenyen Schubert műve mellett Mozart A-dúr zongoraversenye is felcsendül. 

Legnépszerűbb cikkek