| 2023. február. 11. | 1 perc olvasás

Rendhagyó módon köszönte meg a magyar hősök segítségét egy török kamionos

Szombat reggelre 20.665-re emelkedett a február 6-án, hétfőn bekövetkezett földrengés török áldozatainak száma, közben a három szegedit is soraiban tudó magyar mentőcsapat tagjai házról házra járnak, és túlélők után kutatnak. Egy Mehmet Alan nevű kamionos, a nagylaki határátkelőnél várakozva a kamionja szélvédőjére függesztette ki az alábbi, magyaroknak címzett üzenetet: “Köszönöm Hungary".

A magyar csapat továbbra is kitart: 

A HUNOR mentőcsapat a mai napon is folytatta a mentési munkálatokat, egy, a kutyák által jelzett túlélő után kutattak egy többemeletes épület alsó szintjén. A mentést a mentőszolgálat orvosai és a TEK munkatársai segítették, például a mobiltelefon jeleinek keresésével. Az ENSZ OCHA műveleti adatai szerint a törökországi mentésben eddig 144 élőt és 248 holttestet emeltek ki. Nyolc régióban folyik mentés. Antakya településen 18 ország kutató mentő csapata dolgozik 750 fővel. Bár a HUNOR újabb túlélőt nem talált, az állomány továbbra sem hagyja fel a kereső tevékenységet. A csapat minden tagja egészséges, ellátásukat Magyarország ankarai nagykövete folyamatosan segíti. 

Soproni tűzoltó is részt vesz a mentésben:

Mint arról korábban beszámoltunk, Nagy Gábor soproni tűzoltó zászlós, különleges szerkezelő is tagja a Hunor mentőszervezet 55 fős elit alakulatának, amely a tragikus törökországi földrengés áldozatainak megsegítésén dolgozik.

Soproni mentőtiszt is csatlakozik a Törökországba induló mentőcsapathoz:

Ma kaptuk az információt, hogy Hajba Bernadett, az egyik soproni betegszállító cég mentőtisztje is csatlakozik ahhoz a mentőalakulathoz, amelyik hétfőn indul Baranya vármegyéből Törökországba. A 20-25 fős kontingens 10 napot fog tartózkodni a területen, ez idő alatt a romok eltakarításában, a túlélők kimentésében és az egészségügyi ellátásban is segédkeznek az önkéntesek. 

Borítókép; Szeged 365 társalgó

Legnépszerűbb cikkek