| 2022. március. 9. | 3 perc olvasás

Rendhagyó módon köszöntötték a rendőrség női munkatársait

Nőnap alkalmából a férfi vezetők egy közösen elmondott verssel köszönték meg a Soproni Rendőrkapitányságon szolgálatot teljesítő hölgyek munkáját.

A rendőrségi munka sok esetben átlagon felüli kihívás elé álltíja a hölgyeket, hiszen a voltaképpen hagyományosan férfiakra szabott munkakörök mellett kell ellátniuk a szokásos női feladatokat is. A Soproni Rendőrkapitányság alkalmazottainak ma már egyharmada nő, akik közül a legtöbben feleségek, családanyák, így számukra a szolgálat lejártával is folytatódik a munka, vagy ahogy azt az őket köszöntő rendőrkapitány mondta, a második műszak. Nekik rendeztek nőnap alkalmából egy kisebb ünnepséget a férfiak, ahol az alkalomhoz írt saját költeménnyel mondtak nekik köszönetet.

 

Forrás: Fotó: Soproni Rendőrkapitányság

- Valóban nem egyszerű a rendőri pálya mellett a gyereknevelés. A rendőrségnél töltött 19 évem alatt többször volt, és biztos vagyok benne, hogy lesz is még olyan eset, amikor hirtelen kellett riadoztatnom valakit, hogy menjen el a gyermekemért, vagy vegye át vele helyettem a házi feladatot, mert valami váratlan esemény közbejött. Ugyanakkor ez a hivatásom és az a sok pozitív visszajelzés, amit a munkámmal kapcsolatban az emberektől kapok mindezért kárpótól. A legjobban azt szeretem a munkámban, amikor egészen kicsi gyerekeket taníthatok meg például arra, hogy mire kell odafigyelniük, amikor átkelnek az úttesten – mondta el Szabó Noémi rendőr zászlós a Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának a vizsgálója.

 

Szabó Noémi
Fotó: Soproni Rendőrkapitányság

- Számomra az egyik legnagyobb kihívást a rendőri vezetőként való érvényesülés jelenti. Meg kellett tanulnom, hogy irányítanom kell a munkatársaimat, akik közül sokan férfiak. Nem lennék őszinte, ha azt mondanám, hogy ez egy egyszerű feladat, de úgy érzem, hogy sikerült vezetőim segítségével megtalálnom a helyes utat. Azért vagyok rendőr, mert sokat jelent a számomra, amikor a munkám eredményeként ítél el a bíróság egy bűnözőt – osztotta meg gondolatit Hámor Judit rendőr őrnagy a Soproni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának vezetőhelyettese.

 

Hámori Judit
Fotó: Soproni Rendőrkapitányság

- Én azért szeretek rendőr lenni, mert érdekes a munkaköröm. Hozzám tartoznak az úgynevezett rendkívüli halálesetek miatt indított eljárások. Ezek lefolytatása hatalmas felelőséggel jár, hiszen minden egyes esetben száz százalékosan ki kell zárni az idegenkezűséget. Mint családanya számomra a logisztika jelenti a legnagyobb kihívást. Férjemmel, aki szintén rendőr, két kiskamaszt nevelünk, így minden új havi szolgálatbeosztás felér egy kisebb tervdokumentummal – számolt be Varga-Bugledits Judit rendőr törzszászlós a Soproni Bűnügyi Osztály referense.

 

Varga-Bugledits Judit
Fotó: Soproni Rendőrkapitányság

- Az elmúlt 25 évben igazából mindig szerettem a kapitányságon dolgozni. Gyakran állítottak próbatétel elé, volt amikor a magánéletem, és volt amikor a munkaköröm miatt. Összességében azt kell mondanom, hogy szeretek itt dolgozni és ez főként a kollégáimnak köszönhető. Nagyon jól esett az, hogy ma gondoltak ránk és ennek méltó keretet is adtak – nyilatkozta Kertészné Kóczán Erzsébet rendvédelmi dolgozó.

Kertészné Kóczán Erzsébet
Fotó: Soproni Rendőrkapitányság

Minden hölgynek nagyon boldog nőnapot kívánnak a rendőrség férfi dolgozói!

Legnépszerűbb cikkek