| 2023. december. 4. | 1 perc olvasás

Rendhagyó pályaválasztási szülői értekezlet Sopronban

Hagyományteremtő szándékkal szervezett pályaválasztási szülői értekezletet a Soproni Szakképzési Centrum a GYIK Rendezvényházban. Az intézmény célja, hogy az eddig átadott és megismert pályaválasztási információkat egy csokorba szedve, a pályaválasztás előtt álló tanulók szüleit segítse abban, hogy megalapozott döntést hozhassanak gyermekeik továbbtanulását illetően.

Szeptember vége óta számos pályaválasztási rendezvényt tartott a Soproni Szakképzési Centrum: iskolai nyílt napok, tájékoztató rendezvények, kihelyezett programok az általános iskolákban. Pályaválasztási rendezvényeik sorát az általános iskoláknak, a nyolcadik évfolyamok osztályfőnökeinek és pályaválasztási felelőseinek tartott konzultációval nyitották. Ezt követték az iskolai nyílt napok, melyeken az általános iskolás tanulók akár szülővel, akár pedagógus kíséretében betekintést kaphattak az iskolák tevékenységébe és a szakmai képzésekbe. Az iskolai nyílt napok sorában szerepelt a „Szakmák délelőttje”, melyen közel 3.000 tanuló és kísérőik vettek részt. 

fotó: Griechisch Tamás

A Soproni Szakképzési Centrum hétfőn első alkalommal rendezett pályaválasztási szülői értekezletet a GYIK Rendezvényházban. Az eseményen Sopron polgármestere is köszöntötte a résztvevőket. 

fotó: Griechisch Tamás
A pályaválasztás számos fiatal számára jelent komoly dilemmát, hiszen ebben az életszakaszban sokan még nem tudják, hogy a jövőben milyen területen szeretnének dolgozni. Az oktatási intézmények számos rendezvénnyel segítik a pályaválasztás előtt álló diákokat a megfelelő döntés meghozatalában

- mondta dr. Farkas Ciprián. 

fotó: Griechisch Tamás
 A rendezvény célja, hogy tájékoztassuk a pályaválasztás előtt álló tanulókat és szüleiket a szakképzési oktatási rendszerről és annak lehetőségeiről. A Soproni Szakképzési Centrum nyolc szakképző intézménye és soproni kollégiuma egy-egy kiállítói standdal várja az érdeklődő szülőket és tanulókat, ahol a különböző képzésekkel is megismerkedhetnek

- hangsúlyozta Kuntár Csaba főigazgató. 

A pályaválasztásról és beiskolázásról további információ a szakképzési centrum és a szakképző intézmények honlapján olvasható.

fotó: Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek