Rendhagyó pályaválasztási szülői értekezletet tartottak Sopronban

Második alkalommal tartottak rendhagyó szülői értekezletet a 7. és 8. osztályos tanulók szüleinek részére kedden délután a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara nagytermében. A tavalyi évhez hasonlóan az eseményt idén is nagy érdeklődés kísérte.

A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén Kozma Adrienn pályaorientációs tanácsadó előadását hallgathatták meg a jelenlévők, ezt követően Marek János, a Soproni Tankerületi Központ igazgatója a felvételi időpontokról tájékoztatott, majd Kuntár Csaba, a Szakképzési Centrum főigazgatója átfogó képet nyújtott a szakképzési centrumok működéséről és a beiskolázásról.

A Soproni Tankerületi Központ igazgatója a rendhagyó szülői értekezlet és a részletes tájékoztatás fontosságát hangsúlyozta. Én úgy hiszem, hogy a pályaválasztás időszakában, abban az egy évben, fél évben, ami közvetlenül megelőzi az iskolaválasztást, minden program rendkívül fontos, minden program tudja alakítani az utolsó pillanatig is mind a család, mind a tanulók, diákok elképzeléseit – fogalmazott Marek János.

Kováts Árpád, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara titkára elmondta, hogy a Kamara kiemelt feladata a szakképzés és azon belül a pályaorientáció. A pályaorientáció célcsoportja a hetedik-nyolcadik osztályos tanulók köre, és általában nekik kínálnak programokat azzal a céllal, hogy ismerkedjenek a szakmákkal, a kétkezi munkával, élményeket éljenek át. A rendhagyó szülői értekezlettel viszont a szülőket szólítják meg, a pályaválasztás előtt álló gyermekek szüleit, velük ismertetik meg a trendeket, a beiskolázási irányokat, és hogy mire kell odafigyelniük a pályaválasztás során. 

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek