| 2021. október. 20. | 1 perc olvasás

Rendhagyó szülői értekezlet a kamarában

Hova tovább, merre tovább? címmel pályaválasztási értekezletet tartottak a Soproni Kereskedelmi és Iparkamarában, amelyre a 7-8. osztályos tanulók szüleit és osztályfőnökeit hívták meg.

A kamarai pályaorientációs feladatok fókuszában az elmúlt években a tanulók voltak. Nekik készültek a kiadványok, kisfilmek, őket vitték szakmai versenyekre, mint például a Szakma Sztár Fesztivál, vagy a szakmák Európa bajnokságaként ismert EUROSKILLS. A tanulók részt vehettek "üzemlátogatásokon" is, amelyek során egy-egy soproni vagy Sopron környéki cég életébe tekinthettek be. A szülők megszólítása egy új elem, ami sikeresnek tűnik, fogalmozott Kováts Árpád, a kamara titkára.

Egy rövid ráhangolódás után, amit Kozma Adrienn kamarai pályaorientációs tanácsadó tartott, a jelenlévők hasznos beiskolázással kapcsolatos információkat hallhattak Marek Jánostól, a Soproni Tankerületi Központ igazgatójától. Többek között megismerkedhettek az elmúlt évek továbbtanulási trendjeivel és számos jó tanácsot kaphattak a felvételi jelentkezési lapok kitöltésével kapcsolatban is. Kuntár Csaba, a Soproni Szakképzési Központ főigazgatója bemutatta a választható iskolákat, iskolatípusokat, a választható szakirányokat, és részletesen kitért a 2021-től minden szakképzésben részt vevő diáknak járó tanulmányi ösztöndíjra, illetve az anyagilag még kedvezőbb tanulói munkaszerződéses rendszerre.

A meghirdetett programra két nap alatt betelt a rendelkezésre álló létszám, amit 50 főben limitáltunk -folytatta a kamara titkára. A nagy érdeklődésre való tekintettel november 3-án, 16:30 kor, változatlan előadói körrel, megismételik a programot. Jelentkezni a [email protected] e-mail címen lehet.

Legnépszerűbb cikkek