| 2023. február. 23. | 1 perc olvasás

Rendhagyó tantestületi gyűlés a Soproni Rendőrkapitányságon

A Roth Gyula Erdészeti Szakközépiskola pedagógusainak tartott rendhagyó értekezletet a kapitányság szakembere.

A Kisalföldi ASZC Roth Gyula Erdészeti Technikumának tanulói több alkalommal is részt vettek a 2022/23-as tanévben a Soproni Rendőrkapitányság prevenciós programján, amiről mind a diákok, mind az őket kísérő pedagógusok nagyon elismerően nyilatkoztak. Ezek után fogalmazódott meg az iskola pedagógusaiban az igény arra vonatkozóan, hogy ők is szeretnének közvetlen tájékoztatást kapni a rendőrségi szakembertől azokban a témakörökben, amikben a gyerekeket oktatták, illetve még a tanév során képezni fogják.

fotó: Soproni Rendőrkapitányság

A kérésnek eleget téve Babella-Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési tanácsadója 2023. február 16-án a tantestületnek tartott előadásában a szabályok-következmények, az internet veszélyei és a drogokkal kapcsolatos prevenció témaköreinek hangsúlyos elemeit ismertette. Többek között elmondta, hogy mit jelent fiatalkorúnak lenni a büntetőeljárásban, miért is veszélyesek a diákcsínyek, és milyen mértékben kell felelősséget vállalniuk a diákoknak az elkövetett jogsértéseikért. Hogyan tudja a tanár a leghatékonyabban megoldani az iskola mindennapjaiban felmerülő diákok közötti konfliktusokat. Mit tehet a pedagógus, ha az egyik diákjánál kábítószer fogyasztásának a gyanúja merült fel. Milyen online visszaélésekkel kapcsolatos esetekben szükséges feljelentés megtételére biztatni a diákot. 

fotó: Soproni Rendőrkapitányság

Az előadást követően a prevenciós program szokásos menetének megfelelően a tanárok is egy internetes vetélkedőn vehettek részt, ahol fiatalos izgalommal küzdöttek. A tantestületi tagoknak egybehangzóan nagyon pozitív volt a véleményük az eseményről, és köszönetüket fejezték ki az előadónak.
 

fotó: Soproni Rendőrkapitányság

Legnépszerűbb cikkek