Rendkívül fontos változás péntektől a magyar-osztrák határellenőrzésben!

"Magyarország Kormánya a határellenőrzési akciócsoporton keresztül folyamatos egyeztetéseket folytat a szomszédos országok rendvédelmi szerveivel, hogy további határnyitásokat előkészítsünk, illetve hogy a határfogalom ellenőrzésekben a korlátozásokat felfüggesszük vagy megszüntessük" - emelte ki Kiss Róbert rendőr alezredes az Operatív Törzs csütörtöki tájékoztatóján.

A rendőr alezredes kiemelte: ennek egyik példája a megjelent kormányrendelet, amely magyar-osztrák viszonylatban szabályozza a határforgalom ellenőrzésben bekövetkezett változásokat. Magyarország területére az Osztrák Köztársaságból érkező osztrák, illetve magyar állampolgár beléphet, ha ezt megelőzően 4 napnál nem régebben készült angol, német illetve magyar nyelvű okirattal igazolja, hogy a szervezetében a koronavírus-fertőzés nem mutatható ki. 

Fontos, hogy e rendelet nem tér ki a teherforgalomban történő határátlépésre! A rendelet a kihirdetést követő napon, vagyis péteken lép életbe! Az ingázók az eddig megszokott rend szerint mehetnek át a határon.

Borítókép: illusztráció; Forrás: Hirado.hu

Legnépszerűbb cikkek