| 2020. július. 22. | 1 perc olvasás

Rendkívüli közgyűlés - 120 millió forint önrész a parkolóház építésére

Rendkívüli közgyűlésen döntöttek a képviselők a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. támogatásáról. A megszavazott, több mint 120 millió forint fedezetét a város az általános vis maior tartalék terhére biztosítja – olvasható dr. Simon István alpolgármester előterjesztésében.

A közgyűlés felhatalmazta dr. Farkas Ciprián polgármestert és Varga Zoltán vezérigazgatót a konzorciumi együttműködési megállapodás módosítására, valamint a kapcsolódó dokumentumok aláírására, a szükséges intézkedések megtételére.

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Sopron Holding konzorciumi megállapodást kötött az Árpád utcai parkolóház építésével kapcsolatban a „Zöldülő Belváros – A soproni városrehabilitáció folytatása a klímatudatosság jegyében” elnevezésű projekt megvalósítása érdekében.


Fotó: Griechisch Tamás

Fotó: Griechisch Tamás

Korábban határozat született arról, hogy a magyar kormány biztosítja az Árpád utcai parkolóház megépítéséhez szükséges hiányzó 800 millió forintot. Az ehhez szükséges önrész odaítéléséről döntött a rendkívüli közgyűlés. Még idén nyáron megkezdődhetnek munkálatok a parkolóháznál.  


Fotó:Griechisch Tamás

Fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek