Rendkívüli közgyűlést tartott a város képviselő-testülete

Három előterjesztés került a képviselők elé a rendkívüli közgyűlésen, szerdán. Módosították a Lőverek városrész és környéke Szabályozási Tervét és Helyi Építési Szabályzatát, továbbá konzorciumi megállapodás és támogatás odaítélése is szerepelt a napirenden.

Dr. Simon István alpolgármester előterjesztésében tárgyalta a közgyűlés a "Lőverek városrész és környéke Szabályozási Terve és Helyi Építési Szabályzata” módosítását a Lőver körúton található SVSE Sporttelep területére vonatkozóan. A rendeletalkotásra egy fejlesztés kapcsán volt szükség: a kemény borítású teniszpályák állandó alumínium vázszerkezetű, sátortetős befedését tervezik, így azokat évszaktól függetlenül tudja használni az SVSE tenisz szakosztálya. A jelenlegi előírások nem tették lehetővé a pályák befedését.

Döntés született „A Szent Mihály-templom és Sekrestyésház turisztikai fejlesztése” című pályázat keretében megkötendő konzorciumi megállapodás elfogadásáról is. A konzorcium az önkormányzat és a Győri Egyházmegye között köttetett korábban a fejlesztés megvalósítására. A mostani módosítás azért volt szükséges, mivel a Sekrestyésházban tervezett kiállítások megvalósítására 150 millió forintos támogatást adott át az önkormányzat az egyházmegyének.


fotó:Magasi Dávid

A közgyűlés úgy döntött, hogy támogatja a Sport Club Futball Kft.-t az NB III. osztályban való szereplése érdekében 15 millió forinttal, valamint a támogatja a Soproni Zsinagógáért Alapítványt is háromszázezer forinttal a Zsidó Újév megünneplésében.


fotó:Magasi Dávid

fotó:Magasi Dávid

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek