| 2019. május. 29. | 2 perc olvasás

Rendkívüli közgyűlést tartottak Sopronban

A női kosárlabdacsapat támogatása és a kulturális, valamint a szociális feladatot ellátó alapítványok patronálása is napirendre került a Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat szerdai, rendkívüli közgyűlésén.

Az első napirendi pont keretében a Sopron Basket kosárlabdacsapat támogatása került szóba a rendkívüli közgyűlésen. Mivel Sopron női kosárlabdacsapata kiemelkedő, 1. helyezést ért el a Magyar Bajnokságban, ezért a közgyűlés úgy döntött, hogy hétmillió forint támogatásban részesíti azt. A klub vezetőségét köszönötte is az ülésen Dr. Fodor Tamás polgármester és Dr. Simon István alpolgármester.


fotó: Griechisch Tamás

A következő előterjesztés a kulturális, valamint szociális feladatot ellátó alapítványok támogatásáról szólt. A közgyűlés döntése érvényében a következő alapítványok kapnak forrást a „szociálpolitikai támogatásra benyújtott pályázatok” keretében: Segítség a Mosolyodért Alapítvány (247 ezer forint a „Környezeti értékteremtő tábor Balatonmáriafürdőn a hátrányos helyzetű gyermekek részére” nevű projekt támogatására), Halmozottan Sérül Gyermekek Fejlesztésére Alapítvány (100 ezer forint a „KACSKARINGÓ – országjárás fogyatékkal élő gyermeke részére – az esélyegyenlőség szemléletének formálása jegyében” című kezdeményezés finanszírozására), Idős Emberek Gondozásáért Alapítvány (247 ezer forint „Az Ikva Idős Otthonban kerti party megrendezésének” finanszírozása), Hívószó Család- és Egészségvédő Alapítvány (150 ezer forint a „Gyermeknap megrendezése szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek részére” támogatására), Hova Tovább Közhasznú Alapítvány (136 ezer forint a „Sérültek a lovasvilágban program szervezése – a lovaspedagógia szerepe a sérültek fejlesztésében” nevű projekt finanszírozása céljából), SYN-KÓPÉK Alapítvány (240 ezer forint „Szakmai Workshop szervezése – az integrációs folyamathoz szükséges tudás biztosítása a tanítók, tanárok számára, sérülés specifikus eszköztár kialakítása az érintett tanulócsoport részére” című kezdeményezés finanszírozására).  

A „Kulturális támogatásra benyújtott pályázatok” keretében pedig a következő alapítványok segítéséről döntött a közgyűlés: Idős Emberek Gondozásáért Alapítvány (180 ezer forint „A Balfi úti Idősek Otthonában megrendezésre kerülő családi nap” finanszírozása céljából), Hívószó Család- és Egészségvédő Alapítvány (150 ezer forint a „Quo vadis, Európa?” - Pódiumbeszélgetés a keresztény kultúra, a nemzet, a család jövőjéről egy birodalom árnyékában” rendezvény finanszírozására).

A közgyűlés harmadik pontja keretében szó volt az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság soron következő taggyűlésén szereplő napirendi pontokról is. Ezt egy előterjesztés követte, a Sopron, Deák téren (3031 hrsz.) található, 267 m2 alapterületű multifunkciós épület hasznosítására kiírt pályázat visszavonásáról szóló.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek