| 2023. január. 31. | 1 perc olvasás

Rendkívüli közgyűlést tartottak Sopronban

Csökken a távhőszolgáltatás díja számos önkormányzati intézmény számára.

A magyar kormány döntésének köszönhetően mintegy felére csökken a távhőszolgáltatás díjszabása a külön kezelt intézmények számára, melybe többek között önkormányzati cégek, a központi költségvetési szervek és a nonprofit intézmények is beletartoznak.

Ez a díjszabás továbbra is magasabb, mint az energiaválságot megelőzően, azonban jelentős mértékű segítséget jelent valamennyi önkormányzat számára. A soproni képviselő-testület ennek megfelelően módosította a keddi rendkívüli közgyűlésen a távhőszolgáltatás díjszabásáról szóló helyi rendeletet. A lakosság számára továbbra is változatlanul, rezsicsökkentett áron biztosítják a távhőszolgáltatást.

 

Fotó: Griechisch Tamás

Döntöttek továbbá az önkormányzati tulajdonban álló ingatlanok (Gyermek és Ifjúsági Központ, Russ-villa) pályáztatás keretében történő értékesítéséről és a költségvetést érintő döntésekről is, melyet ugyancsak az energiaválság és a brüsszeli szankciók nyomán keletkező gazdasági nehézségek indokoltak.

Harmadik napirendi pontkén a Férfi Kosárlabda Sportszolgáltató Kft. és a Soproni Tigrisek Sport Egyesület működési költségeinek fedezetét is tárgyalták, melyhez a közgyűlés döntése volt szükséges.

Fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek