| 2020. április. 29. | 1 perc olvasás

Rendkívüli küzdelmet vívnak a nemzeti park szakemberei a denevérekért

Az intenzív erdőhasználatok miatt egyre fogyatkozó öreg, odvas fák hiányát, a modern, szigetelt, résmentes épületek térhódítását az egész Európában veszélyeztetett, így hazánkban is védett denevérek sínylik meg leginkább. A denevérekkel foglalkozó szakemberek évtizedek óta kísérleteznek mesterséges denevérodúkkal, amelyek valamilyen szinten segíthetik a pihenő és költőhelyeiket vesztő denevéreket – emelte ki a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatósága a Facebook-bejegyzésében.

A nemzeti park szakemberei az idei évben hat speciális, új rakéta odút készíttetett el és helyezett ki a létesítményei közelében. Mint rávilágítottak: a meglehetősen súlyos tornyok felállítása embert próbáló feladat volt, de reméljük gyorsan beköltöznek az új lakók.

A bejegyzésben megjegyezték: aki többet szeretne megtudni a „rakéta denevér odúk” működéséről, annak érdemes az alábbi kisfilmet megtekinteni: https://www.youtube.com/watch?v=6svVzFN7qSM.

A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársai hangsúlyozták a közleményben: „ne feledjük el, hogy a veszélyeztetett fajokat nem megmenteni kell, hanem a természetes élőhelyüket kell megóvni vagy sokszor egyszerűen nem elpusztítani!”

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek