| 2022. augusztus. 2. | 1 perc olvasás

Rendkívüli lehetőséget biztosítanak az energiaszolgáltatók a mérőállás bediktálására

Itthon hétfőtől új időszámítás kezdődött a rezsicsökkentésben. Augusztus 1-től az átlagfogyasztásig jár a kedvezményes gáz- és áramár, az afölötti fogyasztásért lakossági piaci árat kell fizetni, ami viszont még mindig kevesebb, mint a világpiaci ár. Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. és az E.ON 2022. augusztus 1-jei árváltozáshoz kapcsolódóan minden érintett ügyfelének lehetőséget biztosít a mérőállás bediktálására, ezért ennek határidejét augusztus 15-ig meghosszabbítja.

Az augusztus 1-jei árváltozás miatt az energiaszolgáltatók rendkívüli lehetőséget biztosítanak a mérőállás bediktálására 2022. augusztus 15-ig. 

Azon ügyfelek is, akiknek nem most van a diktálási időszaka, megadhatják a mérőállásukat vagy az energiaszolgáltató állapítja meg a számlákban elszámolt havi részmennyiséget.

A szolgáltatók továbbá azt kérik, hogy ügyfeleik ügyeljenek a tényleges mérőállás pontos bediktálására. Az eddigi fogyasztásától jelentősen eltérő mérőállást a számlázás során a szolgáltató felülvizsgálhatja, és módosíthatja a hálózati elosztó leolvasása alapján.

Az E.ON ügyfelek a mérőállás bediktálására vonatkozóan további információt itt találhatnak. Az MVM Next ügyfelei pedig ide kattintva olvashatják a szolgáltató tájékoztatóját.

Borítókép; pixabay 

 

Legnépszerűbb cikkek