Rendkívüli rakomány érkezett az uszodához

Megérkeztek az építéshez szükséges gigantikus főtartó elemek a kópházi határhoz! Nem gyakran látni ilyet az utakon Sopronban. A ragasztott fa elemek 42 méter hosszúak 3 méter magasak és egyenként 15 tonnát nyomnak. Ezek tartják majd a tetőt Sopron új uszodájában.

A szerelvények a határátkelőtől indulnak, majd Harka felé elkanyarodnak és a településen áthaladva a Harkai út, Egeredi út, Lővér körút útvonalon érkezik meg az uszodához. 19 órától szakaszos útlezárásokra is lehetett számítani, hiszen jelzőtáblát is el kellett távolítani, hogy elférjen a rakomány.

Ezek a ragasztott fa-szerkezetű elemek hidalják át  a medencét és a lelátókat az épülő uszodában, úgy tartják majd a tetőt a 10 méter magas vasbeton pillérekre helyezve. Összesen 15 ilyen főtartó érkezik, amelyek Ausztriában készültek. Ma este négy darabot hoztak a kamionok,  lesz még két szállítási időpont. 

Mint megtudtuk, a szállítás után a földön felszerelvényezik a főtartókat, ami összesen két hetet vesz igénybe. Ezt követően egy 500 tonnás daruval emelik majd őket a helyükre, a tervek szerint naponta egyet fognak megmozgatni.

Kövesse a túlméretes szállítmány útját képeinken:

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek