| 2016. november. 18. | 1 perc olvasás

Rendőrkézen a gépjárműfeltörő (videó)

A nyomozók elfogtak egy férfit, aki Sopronban, illetve egy alkalommal Ausztriában, közel egy hónap alatt 7 gépjárművet tört fel és azokból különböző értékeket lopott el.

A rendelkezésre álló adatok alapján a soproni nyomozók 2016. november 17-én a délelőtti órákban elfogták K. Viktor 32 éves helyi lakost, aki a gyanú szerint a városban - az elfogását megelőző napon - feltört egy gépjárművet. A férfi a gépkocsi ablakát egy kővel bedobta, majd az utastérből ellopott egy táskát és egy iPod készüléket. A rendőrök a 32 éves elkövetőt a rendőrkapitányságra előállították és lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsított elismerte a bűncselekmény elkövetését és még további 6 gépjármű feltörését is beismerte.


fotó: police.hu

fotó: police.hu

A bűncselekmények elkövetésekor K. Viktor minden esetben azokat az autókat választotta ki, ahol a tulajdonosok az utastérben - látható helyen - valamilyen értéket hagytak (például táskát, kabátot, műszaki eszközöket). A tettes a számára értéktelennek tűnő dolgokat a későbbiekben a bűncselekmények helyszínének közelében eldobta.

Rendőrkézen a gépjárműfeltörő

A rendőrség felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy ne adjanak esélyt a bűnelkövetőknek:

- Személyes iratokat, pénzt, bankkártyát és a gépjármű okmányait soha ne hagyja a gépkocsiban!
- Ne hagyjon értékes csomagot, mobiltelefont és egyéb műszaki cikket az utastérben!
- Mindig zárja be az ajtókat, az ablakokat húzza fel, ha van kapcsolja be a riasztót akkor is, ha csak pár percre hagyja el a járművet!
- Kiszállás után ellenőrizze a gépkocsi lezárt állapotát!

Legnépszerűbb cikkek