| 2023. március. 28. | 1 perc olvasás

Rendőrkézen a szerszámtolvajok

A soproni rendőrök 4 órán belül azonosították és elfogták azt a három férfit, akik nagyértékű szerszámgépeket loptak el egy autóból.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2023. március 25-én 17 óra 30 perckor érkezett a bejelentés, mely szerint ismeretlen elkövetők egy Röjtökmuzsajon leállított gépjármű csukott, de nem zárt rakteréből 3,5 millió forint értékben szerszámgépeket tulajdonítottak el.

A soproni és a kapuvári egyenruhások rövid időn belül azonosították és elfogták azt a kettő szakonyi és egy szombathelyi férfit, akik a bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatók. A férfiakat a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták, tettüket elismerték. A nyomozók az ügyben megtartott kutatások során az eltulajdonított szerszámgépek nagy részét az elkövetők lakhelyén megtalálták és lefoglalták, majd azokat a sértettnek visszaadták. A három férfi ellen lopás bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A Soproni Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a gépjárműben látható helyen sohase hagyjanak értéket, és mindig győződjenek meg arról, hogy az autó ajtjait, ablakait bezárták még akkor is, ha csak pár percre szálltak ki belőle!

Legnépszerűbb cikkek