Rendőrök a Kutatók éjszakáján

A Soproni Rendőrkapitányság bűn- és balesetmegelőzési szakemberei is részt vettek péntek este a Kutatók éjszakája elnevezésű eseményen a Soproni Egyetemen, ahol hasznos gyakorlati ismereteket szerezhettek a résztvevők – tudatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Kutatók éjszakája országos programsorozatba a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara idén is bekapcsolódott, az eseményre látogatók a Soproni Rendőrkapitányság munkatársaival is találkozhattak.


Fotó: www.police.hu

A bűn- és balesetmegelőzési szakemberek segítségével egyebek mellett bárki tesztelhette tudását a vagyonvédelemről, az internetbiztonságról, a drogok veszélyeiről, valamint az erőszakmentes konfliktusmegoldásokról. KRESZ-tesztet töltöttek ki és az úgynevezett részegszemüveget is kipróbálhatták, továbbá a gyermekek rendőrségi témájú kifestőket színezhettek, valamint memóriajátékkal is játszhattak.


Fotó: www.police.hu

Az érdeklődőknek a rendőri hivatásról is beszámoltak a szakemberek, és néhány hasznos tanácsra is felhívták a figyelmüket:

-lehahajtott fejjel, telefont nyomkodva tilos átmenni az úttesten,

-a szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat,

-a konfliktusokat nem szabad erőszakkal megoldani,

-az internet egyebek mellett azért veszélyes, mert valójában nem tudhatjuk, hogy kit rejt a profil,

-csak olyan képet szabad magunkról az internetre feltölteni, amit minden körülmények között fel tudunk vállalni,

-saját magunk érdeke, hogy nemet mondjuk a kábítószerekre, a legális drogok sem veszélytelenek, így azokat csak a szabályok szigorú betartásával lehet fogyasztani.


Fotó: www.police.hu

Legnépszerűbb cikkek