Rendőrökkel sétáltak az ovisok

A Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályáról Farkas Péter rendőr őrnagy osztályvezető, valamint Szabó Noémi rendőr zászlós vizsgáló kísérték el 2022. október 14-én az óvodásokat a rendhagyó sétájukon, amin közel nyolcvan nagycsoportos vett részt.

"Körülbelül hét évvel ezelőtt kértük fel először, az immár hagyománnyá vált, „rendőr sétára” a városi kapitányságot. Ez az első séta nagyon jól sikerült, már csak azért is, mert ennek kapcsán derült ki, hogy akkoriban nem volt kijelölt gyalogátkelőhely Bánfalván az ovi környékén (azóta már kettő is van). Körzetes óvoda vagyunk, ezért az ide járók többsége itt is lakik, a közelben. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek tudják, hogy a biztonságos közlekedésük érdekében leginkább mire kell odafigyelniük a környéken" – mondta el dr. Horváth Ivánné, a Bánfalvi Óvoda vezetője.

forrás: Soproni Rendőrkapitányság

"Nagyon szívesen jöttünk az óvodásokhoz, akik nagyon ügyesen válaszoltak kolléganőm, Szabó Noémi közlekedéssel kapcsolatos kérdéseire. Ez az alkalom lehetőséget ad arra, hogy a gyerekeket ne csak elméletben, hanem közvetlen élményeken keresztül, a gyakorlatban is megismertessük azokkal az alapvető KRESZ- és közlekedésbiztonsági szabályokkal, amiket már nekik is szükséges ismernünk saját biztonságuk érdekében" – mondta el Farkas Péter rendőr őrnagy.

forrás: Soproni Rendőrkapitányság

 

Legnépszerűbb cikkek