| 1 perc olvasás

Rendőrségi összesítő a hosszú hétvégéről Győr-Moson-Sopron vármegyéből

A szolgálatot ellátó állomány az elmúlt négy napban 16 személyt fogott el, ebből hetet bűncselekmény elkövetésén értek tetten, nyolcat az ellenük érvényben lévő körözés alapján, valamint egy személlyel szemben egyéb ok miatt intézkedtek a rendőrök.

Előállítás 30 esetben történt, 13 személyt bűncselekmény elkövetésének gyanúja, szintén 13 főt ittas vezetés miatt, 4 embert pedig egyéb okból kifolyólag kísértek a rendőrségre a járőrök.

Szabálysértési feljelentéssel  64 alkalommal éltek a rendőrök, helyszíni bírságot 122, míg közigazgatási bírságot 109 alkalommal szabtak ki.

Az egyenruhások a megye útjain 1956 alkoholszondás ellenőrzést végeztek, amely során 13 esetben mutatott pozitív eredményt a műszer.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a járművezetők figyelmét:

  • Az ittas vagy bódult vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező.
  • Alkohol hatására tompul a látás, megnő a reakcióidő, ezzel fordított arányosságban viszont csökken a veszélyérzet, a távolság- és térérzékelés pontossága
  • Már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is befolyásolhatja a vezetési képességeket.

Felhívjuk továbbá a járművezetők figyelmét, hogy aki ittasan vezeti járművét, az veszélyezteti saját és mások életét, testi épségét! Ne feledjék, mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon!

 … hogy mindenki hazaérjen!

Legnépszerűbb cikkek