| 2020. július. 4. | 1 perc olvasás

Rendőrségi táborban ismerkedtek gyermekek a bűnmegelőzéssel Sopronban

Rendőrségi táborban ismerkedtek gyermekek a bűnmegelőzéssel Sopronban ezen a héten, megyeszerte pedig eddig további két táborban tartottak foglalkozást prevenciós céllal megyei bűnmegelőzési szakemberek.

A soproni nyári tábor, amelyet általános iskolás gyermekeknek szervezett a Soproni Rendőrkapitányság, pénteken ért véget. A tábor célja az volt, hogy a gyerekek megismerhessék a rendőri munkát, valamint megtanulják, hogyan tudják saját maguk és társaik életét biztonságosabbá tenni. A táborlakók részére a rendőrök mindennap izgalmas programokat szerveztek, ahol a fiatalok a kábítószer-használat megelőzése, az internetbiztonság, a konfliktuskezelés és a szabálykövetés témaköreiből - például játékos vetélkedőkön keresztül - sok hasznos információ birtokába jutottak. 

Kapuváron csütörtökön a Nyitott Kapu-Vár térségi szociális szolgáltató központ Angyalbőrben elnevezésű táborában tartottak szabadulós játékot a rendőrök 120 gyermeknek. A cél az volt, hogy felkészítsék a fiatalokat az online és iskolai zaklatás megelőzésére és megoldására. Emellett kipróbálhatták az úgynevezett részeg szemüveget is, amelynek használatával megtapasztalhatták, hogy milyen bódult, vagy tudatmódosult állapotot imitálva különböző feladatokat végrehajtani. Győrben pedig a baleset- és bűnmegelőzés témakörében foglalkoztak a rendőrök a gyermekekkel.

 

Fotók forrása: police.hu (Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság)

Legnépszerűbb cikkek