| 2020. szeptember. 3. | 1 perc olvasás

Reneszánsz fesztivált tartanak a GYIK Rendezvényházban

Kétnapos Reneszánsz fesztivál kezdődött csütörtökön este a GYIK Rendezvényházban. A megnyitó előtt emlékfát ültettek az Erzsébet kertben. A rendezők a programok ideje alatt ügyelnek a higiéniás szabályok betartására.

Az első Reneszánsz fesztivál célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét arra, hogy Mátyás király hogyan kötődik ezer szállal Sopronhoz, milyen tetteket, cselekedeteket hajtott végre uralkodása idején – mondta a program megnyitásán Barcza Attila országgyűlési képviselő, majd hozzátette, hogy ez a program alkalmas ennek a tudásnak az átadására.

A rendezvény a kormány támogatásával valósul meg sok más civil programmal együtt a CLLD Program részeként – fogalmazott.

A megnyitón a résztvevők emlékfát ültettek az Erzsébet kertben a TAEG Zrt. közreműködésével.


fotó: Griechisch Tamás

Klötzl Géza, az első soproni Reneszánsz fesztivál főrendezője elmondta, hogy Fertődön nyolcadik éve rendezi már a Barokk ételfőző fesztivált és már korábban szeretett volna Sopronban is egy barokk fesztivált életre hívni. A két nap alatt megtekinthető a GYIK Rendezvényházban Bagaméry Anikó viseletkészítő mester reneszánsz ruha bemutató-kiállítása.

Csütörtök este a Horváth József Alapfokú Művészeti Iskola tanárai reneszánsz muzsikát játszottak, majd Janek György tartott előadást Mátyás király halotti pajzsáról és a kálváriáról, amelyeket meg is lehetett tekinteni. A program zárásaként Pozsgai Zsolt író, rendező Janus című darabját mutatták be.

A fesztivál pénteken egész nap kínál különböző programokat, így a nap folyamán reneszánsz zenét hallhatnak a résztvevők, a kiállítások mellett pedig igazi reneszánsz kézműves foglalkozásokat is tartanak. Délután Csepregi Éva ad koncertet, este pedig sláger zenét játszanak.

A megnyitón Barcza Attila mellett részt vett még Abdai Zsolt, Magas Ádám és Mágel Ágost önkormányzati képviselő is.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek