| 2019. április. 20. | 1 perc olvasás

Rengeteg kerékpáros lepte el Sopron utcáit

Rengetegen pattantak idén is kerékpárra szombaton, a 9. Critical Mass Sopron alkalmából. A programokkal teljessé tett akcióval a szervező Bringázz Sopron Egyesület a kerékpározás előnyeire kívánta felhívni a figyelmet.

- Április 21-e a Föld napja, ezért 1995 óta ezen a napon a világ számos részén Critical Mass kerékpáros felvonulásokat tartanak - tudtuk meg Szücs-Szabó Mátétól, a Bringázz Sopron Egyesület elnökétől. - Ezzel azt hirdetik, hogy az autó egy kicsit a fejünkre nőtt és sok tekintetben idális lenne nekünk és a környezetünknek egyaránt, hogyha lehetőségünköz mérten kocsi helyett inkább a biciklit választanánk. A mi egyesületünk is e célból hívta életre immáron kilencedik alkalommal a Critical Mass Sopront - világított rá az elnök, aki hozzáfűzte: a programokkal, zenei kavalkáddal, vetélkedőkkel is kísért műsor a felnőttek és a gyermekek körében egyaránt nagy népszerűségnek örvend. - Azt vettük észre az utóbbi közel 10 évben, hogy Sopronban egyre többen kerékpározzák, ami nagyon jó a város infrastruktúrájának - emelte ki.

Szücs-Szabó Máté
Szücs-Szabó Máté
fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Szücs-Szabó Máté és cimborái szerint az, aki egyszer-egyszer kipróbálja a kerékpározást, az hamar a megkerülhetetlen közlekedési eszköz rabjává válhat: ugyanis van benne némi gyermekkori emlék, kicsi sportosság, illetve a biciklizők haladás közben láthatják a város-színe javát és köszönhetnek az ismerőseiknek is. Így vélekedik Horváth Csaba is, aki 25 évvel ezelőtt lett a kerékpározás szerelmese. - Az 1990-as évek elején választottam a kerékpársportot, azóta versenyszerűen hegyikerékpározok - osztotta meg velünk. - Erre a programra a gyermekeimmel jöttünk el, akik szívesen bicikliznek, amatőr szinten sportolnak is. Nem csupán szórakoztatónak, de hasznos is találom az ilyen megmozdulásokat - emelte ki.

A Critical Mass Sopron hagyományosan a kerékpárok magasba emelésével ért véget.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek