| 2020. augusztus. 15. | 1 perc olvasás

Rengetegen küzdötték át magukat a komoly akadályokon Sopronban

Hatalmas sikert aratott idén is a Sopron Pajzs akadály- és terepfutó verseny, amelyet 2020-ban másodszor rendeztek meg. A testet és szellemet is alaposan próbára tévő szombati megmérettetést a szervezők ezúttal is nemes gondolatoktól vezérelve hívták életre.

- Rengetegen érkeztek idén is, amely nagy örömmel tölt el minket – emelte ki Elmas Hasan politológus, a Sopron Pajzs akadály- és terepfutó verseny főszervezője. - A második alkalomra színesítettük a programpalettát, ugyanis az akadályfutás mellett már terepfutásra is lehetősége volt a résztvevőknek. Ez egy 12 kilométeres és 300 méteres távolságot foglalt magában, amelyet teletűzdeltünk meglehetősen komoly akadályokkal. Ezt azért tettük, mert idén világklasszis magyar sportolók is megmérettették magukat a versenyen – fejtette ki.

Mint megtudtuk, a rendezvény szervezőinek ideológiája változatlan: ennek megfelelően nemrég felajánlottak 300 ezer forintot a Soproni Gyógyközpont számára, illetve folytatják a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt.-vel közös projektjüket, amelynek keretében facsemetéket ültetnek el.


fotó: Griechisch Tamás

 - Ez nem csupán egy futóverseny, hanem sokkal több annál – hívta fel erre a figyelmet Csiszár Szabolcs, Sopron alpolgármestere. - Ez egy közösségi rendezvény, amelynek szervezői szeretnék az embereket a környezetvédelem és az egészséges életmód felé terelni – emelte ki.


fotó: Griechisch Tamás

 A rendezvényen részt vett Adbai Zsolt, az Ifjúsági, Turisztikai és Sport Bizottság elnöke, valamint Szabó Bálint, a Sportfelügyeleti csoport vezetője is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek