| 2020. március. 27. | 1 perc olvasás

Rengetegen segítenek az idősek ellátásában Sopronban

Több mint száz önkéntes segíti már az önkormányzat munkáját az idősek ellátásában - olvasható dr. Farkas Ciprián polgármester Facebook-bejegyzésében.

- Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki a városban önkéntesként tevékenykedik! Jó látni, hogy a soproniak összefogtak! - emelte ki Sopron polgármestere. Az önkéntesek segítsége különösen fontos, hiszen a tapasztalatok alapján az idősekre jelent a legnagyobb veszélyt az új típusú koronavírus által okozott fertőzés.

Ezért a szakemberek szerint ajánlott otthon maradniuk, hogy így is csökkentség a megfertőződésük esélyét. Azért, hogy a rászoruló szépkorúak semmiben se szenvedjenek hiányt, Sopron önkormányzata segítséget nyújt nekik rengeteg civillel karöltve, akik összefogtak a nemes cél érdekében - így például bevásárolnak városunk idős lakói helyett. 700 forintos napi áron pedig már meleg ételt is biztosít az önkormányzat a 70 év feletti soproni polgároknak.

A felvételeken a Soproni Szociális Intézmény dolgozói láthatók, akik szintén rendkívül aktívan dolgoznak a rászorulók érdekében!

Legnépszerűbb cikkek