| 2022. április. 19. | 1 perc olvasás

Részleges látogatási tilalom a Soproni Gyógyközpontban

A Soproni Gyógyközpontban 2022. április 19-től – járványügyi megelőzési intézkedések részeként – a következő fekvőbeteg osztályokon látogatási tilalom lépett életbe:

A Soproni Gyógyközpont székhelyén (Győri út 15. szám alatt):a Pszichiátriai Osztályon és a Kardiológiai Belgyógyászati Összevont Osztályon él a tilalom. A továbbra is látogatható osztályokon az alábbi szabályok betartását kérik:

- A látogatás feltételei: a COVID-19 fertőzés miatt kezelt betegek – az Eütv. 11. § (3)-(6) bekezdésében meghatározott esetek kivételével – nem látogathatók. Ezeken az osztályokon a látogatás kizárólag az osztályvezető főorvos írásbeli engedélyével lehetséges. Látogatók létszáma: egy beteghez naponta legfeljebb 2 látogató mehet be személyenként maximum 30 perces időtartamra, vagy egy látogató maximum 60 perces időtartamra. Amennyiben a beteg állapota lehetővé teszi, az időjárás függvényében szabadtéren (kórházpark) is történhet a látogatás, ebben az esetben nincs korlátozva a látogatók száma.

Látogatási idő: Minden nap 15-17 óra között.

Maszkviselés szabályai:
Az intézménybe látogatóknak az orrot és szájat elfedő orvosi, textil, illetve más anyagból készült maszkot kell viselniük. Az intézményben ápolt betegek az elhelyezésükre szolgáló kórteremben nem kötelesek maszkot viselni. A hatodik életévét be nem töltött kiskorú, valamint az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal vagy autizmus spektrumzavarral élő személy nem köteles maszkot viselni.

Legnépszerűbb cikkek