| 2020. május. 6. | 1 perc olvasás

Részleges újranyitás a Soproni Parkerdő népszerű létesítményeinél

Újra nyitva a Tanulmányi Erdőgazdaság által fenntartott parkerdei létesítményeinek többsége. Az érdeklődők az eszközök fertőtlenítését követően vehetik igénybe a játszótereket, pihenőket, erdei tornapályákat. Azt kérik mindenkitől, hogy a kormányrendeletben foglaltakat minden esetben tartsák be.

A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. szakemberei a munkálatokat a Károly-kilátónál található játszótéren kezdték meg. - A védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet értelmében lehetőség van a korábban lezárt szabadtéri helyszínek megnyitására – emelte ki Bánáti László, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. közjóléti vezérigazgató-helyettese. - Ennek kapcsán döntöttünk úgy, hogy valamennyi játszóterünket, az autóspihenőt, a nyitott kilátóinkat, illetve az erdei tornapályát is megnyitjuk a látogatók előtt. A Károly-kilátó, illetve a Kőhalmy Vadászati Múzeum azonban továbbra sem nyitja meg a kapuit, ugyanis ezek a zárt terek egyelőre még nem fogadhatnak vendégeket – fejtette ki.

Bánáti László kiemelte: az újranyitás előtt természetesen elvégezzük a szükséges fertőtlenítéseket. - Mindezek ellenére továbbra is érvényben van a Soproni Parkerdő teljes területén, hogy kerüljük a csoportosulást és a legalább 1,5 méteres védőtávolságot tartsa be mindenki – hangsúlyozta. - Így például a május 9-én újonnan megnyitó Erdei Büfében az előírásoknak megfelelően csak a külső helyszínek, a teraszok lesznek használhatóak, de a védőtávolságot azok esetében is be kell tartani – fejtette ki.

Az országos tűzgyújtási tilalom még mindig érvényben van, ezért arra intik a túrázókat, hogy a kijelölt tűzrakó helyeken se gyújtsanak tüzet. Az erdőgazdaság szakemberei arra kérik a kirándulókat, hogy tartsák be az érvényes szabályokat és vigyázzanak az erdők tisztaságára is.  

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek