| 2020. április. 18. | 1 perc olvasás

Részlegesen, de újraindult a termelés a Velux-ban

A VELUX Magyarország Kft. fertődi gyáregysége a héten pár napra újra elindította a tetőtéri ablakok gyártását. Normál körülmények között körülbelül 800 alkalmazott dolgozik, az óvintézkedések érvényben maradnak, és szükség szerint szigorúbbak lesznek a munkahelyükre visszatérő munkavállalók egészségének, valamint a beszállítók és a partnerek védelmének biztosítása érdekében.

A magyar üzemben a termelést március 29-én függesztette fel a cég, a csökkenő európai kereslet és az egész Európában megnövekedett késztermék készletek, valamint az alkatrészellátási nehézségek miatt, amelyet a koronavírus (COVID-19) járványhelyzet okozott.

A magyarországi gyártóüzemben a termelés újbóli megkezdése a többi európai VELUX gyártóüzem újraindításával egyidőben történt. 

- Az a döntés, hogy  újraindítjuk a tetőablakok gyártását a VELUX cégcsoport európai gyáraiban, azon alapul, hogy szükség van a készletek feltöltésére és a termékek jelenlegi keresletének kielégítésére több piacon. Ezen túlmenően a korlátozott újraindítás fenntartja a munkahelyi stabilitást és támogatja a társadalom működését – áll a vállalat weboldalán.


forrás: www.velux.hu

A gyártás április 14-től kezdődött, 5 munkanapból 3 munkanapon történik majd, amíg újabb döntés nem születik.

A cég közleményében továbbá az áll: „a munkavállalók egészsége és jólléte továbbra is kiemelt prioritás számunkra, épp úgy, mint az a társadalmi kötelezettségünk, hogy a vírus terjedését akadályozzuk, miközben vevőinknek a folyamatos kiszállításokat biztosítjuk.”. 

Legnépszerűbb cikkek