Riasztás: ismét viharos szél söpör végig az országon

Viharos széllökések miatt másodfokú figyelmeztetést adott ki szerdára az ország nagy részére az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az északnyugati, északi szél már reggel is sokfelé viharos lesz, de a reggeli, délelőtti óráktól tovább erősödik a szél. A legerősebb széllökések elérik a 95 kilométeres óránkénti sebességet, de a déli, délutáni órákban a Dunántúl nyugati felén, kiemelten az Alpokalja, Zalai-dombság, Bakony térségében 100 kilométert meghaladó szél is előfordulhat. A Dunántúl más részein, illetve esetleg a Tiszántúlon, Tisza vonalában, északkeleten is előfordulhat egy-egy 100 kilométer körüli lökés. A középső-északi országrészben (Pest, Nógrád, Heves térségében) kevesebb helyen és csak átmenetileg erősödhet 80 kilométer köré a szél. Csütörtökre virradó éjszaka viszont mindenhol veszít erejéből.


Forrás: met.hu

A nap első felében még lesznek erősen felhős területek, majd fokozatosan mindenhol csökken a felhőtakaró, délután már nagy területen derült vagy kissé felhős, napos idő várható. Reggel, délelőtt főként a Dunántúlon és az Alföldön lehet zápor, havas eső zápor, hózápor, majd megszűnik a csapadék.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű. Késő estére mínusz 2, 3 fok közé hűl le a levegő.

Borítókép: Sopronmédia Archív

Legnépszerűbb cikkek