| 2021. október. 25. | 1 perc olvasás

Ritka betegségben szenvedőknek is segít a Segítség a Mosolyodért Alapítvány

A mai rohanó, világjárványtól sújtotta világban fontos, hogy észrevegyük azokat az embertársainkat, akik önhibájukon kívül nehéz helyzetbe sodródtak. A Segítség a Mosolyodért Alapítvány nem csak nekik, vagy a valamilyen függőségben szenvedőknek igyekszik segíteni, hanem ritka betegséggel küzdőknek is.

Önhibájukon kívül perifériára szorult családokat, alkohol, drog-, vagy játék problémákkal küzdőket karol fel a Segítség a Mosolyodért Alapítvány, amely mindezeken túl az egészséges életmódra és rendszeres sportra nevelésben is aktívan tevékenykedik. Újabban egy másik területen, a ritka betegségekkel küzdőknek is próbálnak segítséget nyújtani – emelte ki dr. Kovács Gábor, az alapítvány elnöke Mozaik című műsorunkban.

Hangsúlyozta, hogy nem egyszerű megfogalmazni, mi számít ritka betegségnek, de a legelterjedtebb definíció az, ha tízezerből heten születnek az adott kórképpel. Nekik, illetve az egész családnak sok esetben nem csak anyagi támogatásra van szükségük, hiszen életmódot kell váltaniuk és a fenntartó, vagy javító terápiák kiválasztása is nehéz feladat. Az alapítvány mögött és az együttműködések révén azonban megpróbálják a tudásuk szerinti legjobb lehetőséggel megismertetni a segítséget kérőket.

A Mozaik című magazin műsor teljes adása megtekinthető itt.

Borítókép: illusztráció; forrás: pixaby

Legnépszerűbb cikkek