| 2023. február. 22. | 1 perc olvasás

Roadpol Seatbelt Győr-Moson-Sopron vármegyében

Az európai szintű fokozott ellenőrzés keretében a vármegye rendőrei közel 779 esetben intézkedtek biztonsági öv használatának elmulasztása miatt.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is csatlakoztak a 2023. február 13. és 18. között meghirdetett Roadpol Seatbelt fokozott ellenőrzéshez, és a passzív biztonsági eszközök használatát figyelték. Az egyenruhások a járművezetőknél 513, míg az utasoknál 266 alkalommal tapasztalták, hogy az utazásuk során nem kapcsolták be a biztonsági övet a járműben. A rendőrök - továbbá - öt alkalommal gyermekbiztonsági rendszer, egy esetben pedig bukósisak használatának elmulasztása miatt is intézkedtek.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy saját maguk és mások biztonsága érdekében minden esetben tartsák be a közlekedési szabályokat!

A passzív biztonsági eszközök csökkenthetik a sérülések súlyosságát, a halálos sérülések esélyét! Rendkívül fontos, hogy a járművezetők és utasaik is használják a biztonsági övet, a motorosok viseljenek bukósisakot, a gyermekek pedig a számukra megfelelő gyermekülésben, illetve magasítón utazzanak.

Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a passzív biztonsági eszközöket nem használják!

Ne feledjék, csak egy mozdulat! A biztonsági öv életet menthet! Kérjük, hívják fel ismerőseik, rokonaik, hozzátartozóik figyelmét a használatára!

Legnépszerűbb cikkek